A venit căldura şi începi să cauţi motive să nu mai porţi echipamentul? Nu putem fi de acord cu asta

echipament-moto-de-vara

Cu cât creşte temperatura de afară, cu atât începi să simţi cum fierbi în geaca şi pantalonii cu protecţii? Unii chiar spun ca nu le vine sa se mai suie pe motor.

Preventiv: nu căuta scuze de genul “merg doar până aici, aproape, nu are ce să se întâmple”. Neprevăzutul este, în asemenea situaţii, la el acasă.

Opţiuni

Geaca moto

În loc de geacă, fie ea de piele sau material textil, optează pentru o armură cu plasă, care are şi protecţii, dar se şi aeriseşte. Diferenţa este enormă. În plus, există pe piaţă, mai nou, cămăşi şi geci de blugi cu kevlar şi protecţii încorporate.

Pantalonii moto

Poţi înlocui pantalonii moto, aceia impermeabili şi extra călduroşi, cu o pereche de pantaloni (neapărat lungi!) şi genunchere. O altă variantă ar fi blugii cu kevlar şi protecţii încorporate.

În plus, există foarte multe geci şi pantaloni moto cu aerisiri care se pot deschide sau închide.

Cagulă şi cască

Când vine vorba de cagulă… cum care cagulă? Ai şi uitat de ea? Ni se pare că ne este îngrozitor de cald în cască, dar, în anotimpul cald, cagula este mai utilă ca oricând! Gândeşte-te cât de uşor speli o cagulă după ce transpiri şi cât de greu speli protecţiile interioare ale unei căşti.

Şi dacă tot a venit vorba de căşti, alege din prima o cască bună. Dacă este de calitate, aceasta se va aerisi foarte bine şi vei tolera mai uşor căldura.

Mănuşi

La mănuşi este cel mai simplu, pentru că există o foarte mare varietate, la preţuri foarte accesibile. Alege o pereche de mănuşi care se aerisesc foarte bine, dar cu protecţii reale. Nu îţi lua mănuşi de bicicletă, cu protecţii subţiri de cauciuc, doar pentru că nu mori de cald în ele.

Acestea fiind spuse, ţine minte: căldura nu este o scuză pentru a nu purta echipamentul de protecţie. Te aşteptăm la plimbările cu Moto Începătorii, echipat corespunzător.