Cum decurge examenul moto in trafic

Proba practică de conducere pe drumurile publice pentru categoriile A1, A2, A descrisa in Ghidul Motociclistului Incepator de Instructor Moto Diana Porumb

Echipamentul:
Ca şi la proba practică de poligon, este obligatoriu echipament complet de protecţie

Comunicarea:
Polițistul examinator va fi în mașina de asistență, pusă la dispoziție de școala de șoferi. Cel care va conduce această mașină este unul din angajații școlii.

Unul dintre instructori va fi pasager. Comenzile se vor primi prin intermediul staţiilor emisie-recepţie și le vor auzi în același timp și candidatul și instructorul.

În cazul în care nu înţelegi o comandă, vei merge tot înainte şi instructorul va anunţa că nu a recepţionat. Comanda va fi repetată sau schimbată. Nu vei fi penalizat.

În niciun caz NU întoarce capul către pasager pentru a întreba ceva sau pentru a auzi mai bine. Această mişcare presupune diminuarea atenţiei şi vizibilităţii asupra drumului.

Oricând este necesar, instructorul va comunica suficient de tare și de clar cu tine.

Atenție! Instructorul nu are voie să intervină. Vei fi declat Respins dacă examinatorul poate constata că instructorul a intervenit.
Se consideră intervenţie:
-dacă instructorul pune piciorul jos pentru a echilibra motocicleta,
-dacă instructorul folosește frâna de asistență pentru a încetini,
-dacă instructorul îți explică ce ai de făcut sau când/unde să oprești, etc

Sunt examinatori care cer instructorului să iși coboare viziera după ce îți comunică direcția de mers, pentru a fi siguri că nu poate vorbi cu tine.

Este foarte important să te pregătești corect și să te antrenezi riguros pentru acest examen, în așa fel încât să fie examenul tău, nu al instructorului.

Mai multe informatii poti afla la cursurile gratuite organizate de Asociatia Moto Incepatori. Urmareste-ne pe Facebook Moto Incepatori pentru a afla cand organizam cursuri si antrenamente.

Daca vrei sa incepi scoala moto, poti vedea detalii depre Scoala Moto AMI.

Diana Porumb