Atunci când mergi într-un grup de motociclişti, trebuie să ţii cont de regulile prezentate în acest articol

mersul-in-coloana-moto-incepatori-scoala-moto-ami-plimbare

Pentru că organizăm alături de Şcoala Moto AMI o plimbare frumoasă la Olteniţa în weekend-ul acesta, 13.05.2017, ar fi bine să vă (re)amintiţi câteva lucruri legte de siguranţă.

Este recomandat ca aceste reguli să fie revăzute înainte de fiecare plecare la plimbare cu motorul. Astfel, se va stabili o bună conduită şi se va circula în siguranţă în trafic.

Mersul în coloană

Nu este o competiţie! Trebuie menţinută distanţa de siguranţă de 1,5 sau 2 secunde. Semnalele şi ordinea se vor stabili înainte de plecarea la drum.

Înainte de plecare. Se vor stabili următoarele: ordinea în coloană, viteza de rulare, semnalele folosite şi opririle.

Mergem în zig-zag. Acesta ajută la menţinerea unităţii grupului, asigur suficient spaţiu de frânare şi oferă o vizibilitate bună asupra drumului.

În intersecţii se menţine grupul cât mai unit. La semafor, ne oprim în paralel, dar nu traversăm intersecţia astfel. Întoarcerile se fac individual, numai când este posibil şi sigur, iar grupul se va restabili după trecerea de intersecţie.

Depăşirea se face rând pe rând, doar cu semnal şi asigurare.

Mersul în şir indian este folosit în viraje, sensuri giratorii, la intrarea şi ieşirea de pe autostrăzi, si pe drumuri cu obstacole. Astfel, fiecare îşi poate alege trasa în viraj.

Va rugăm confirmaţi-vă prezenţa la plimbare aici.